LIFESTYLE

How to make the perfect picnic with Lillet (NE)

DCIM/100MEDIA/DJI_0054.JPG

Met dit weer is het zalig om buiten te eten (als de wespen je niet lastig vallen natuurlijk). Ik vind het zalig om af te spreken met wat vrienden en een leuke picnic te organiseren. We maken dan ieder een salade of een ander koud gerechtje en nemen dit mee naar een leuk plek in de natuur. Momenteel zit ik middenin mijn herexamens en heb ik niet veel tijd om af te spreken met mijn vrienden. Maar toch vind ik het nog zalig om als ontspanning even naar buiten te gaan en te genieten van een leuke picnic met mijn familie.

Het is belangrijk om een grote, handige zak te hebben waar je alles ordelijk kan insteken! En vergeet zeker niet een groot deken, want nu het zo warm is, is het gras heel droog en dit is niet aangenaam om op te zitten. Wat je zeker ook niet mag vergeten is een soort koelzak om jouw drank in te steken, want niks is zo vervelend als een warme cocktail. Oh & neem plastieke glazen mee.

Tijdens de zomer eet ik altijd heel gezond, want ik vind het super verfrissend om licht te eten met zo een warm weer. Vandaag had ik een pasta-slaatje gemaakt met speldpasta, scampis, komkommer, witte asperges, tomaatjes en ajuin. Dit allemaal tesamen in een grote kom en ik werk het af met wat zelfgemaakt mayo, olijfolie en kruiden. Mijn geheim kruid is Vegeta, een kruid uit Kroatië. Daarnaast heb ik nog een fruitslaatje gemaakt met gele kiwi (my favorite) en frambozen. Als snack nog wat zoete paprika’s in reepjes.

Ik heb al een heleboel Lillet drankjes gemaakt en gedronken, maar mijn favorite blijft toch de Lillet Vive. Hoe maak je dit? Super simpel. Je neemt een fancy glas, vul dit met 5cl Lillet Blanc en 10cl tonic water. Voeg wat ijsblokjes toe en werk af met een schijfje komkommer, een aardbei en een blaadje munt.

Mijn ultieme picnic tip: Jaag wespen weg! Neem een kleine ovenschotel, vul deze met koffiebonen en steek deze in het brand als je buiten aan het eten bent. Het stinkt een beetje, maar nu kan je wel genieten van een zalig etentje buiten zonder lastiggevallen te worden door wespen.

lillet2 lillet3 lillet4

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply